Zespół Szkół nr 19

we Wrocławiu
 
Menu
Dla gimnazjalistów
Kalendarz szkolny
Rok szkolny 2017/2018

Uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2017/2018

Korowód Nadziei

Szkolna liga lekkoatletyczna

Zajęcia integracyjne w LO XI

Wrocławski program wspierania uzdolnionych PROMEVERE TALENTA

Wybory do Młodzieżowej Rady Miasta Wrocławia 

XX Dolnośląski Festiwal Nauki 2017

Zawody w boule

Wymagający nauczyciel to lubiany nauczyciel

Nagroda prezydenta Wrocławia

Szkolne otrzęsiny

Przygotowanie do Święta Patrona Szkoły

Święto Patrona

Mistrzostwa Szkoły w Szachach

Wycieczka do huty szkła

Bieg wild run

 Radosna Parada Niepodległości

Konkurs angielski

Mistrzostwa Wrocławia Gimnazjum i Liceum w Szachach

Kampania edukacyjna HIV/AIDS

Obchody Święta Niepodległości 

Charytatywny Bieg Mikołajkowy dla Fundacji na Ratunek Dzieciom z Chorobą Nowotworową

XX Konkurs Plastyczny

Licealiada w siatkówce

Pokaz mundurów 

Uroczystość upamiętniająca ofiary stanu wojennego

Made in Wroclaw 

V Mikołajkowy Turniej w Bule

Kiermasz Wigilijny  

Athletic Sport Winter Cup 2017

 Halowe Mistrzostwa Dolnego Śląska w Lekkiej Atletyce

Polonez dla Fredry

Zawody w tenisie stołowym 

Onkologika

Nasi uczniowie na UW

Targi edukacyjne

Destination Imagination

Destination Imagination cd

Destination Imagination cd1

Destination Imagination cd2

Ośmiu Wspaniałych

Bieg

Dzień Zdrowia Kobiety

Dni OtwartE Uniwersytetu Medycznego

Biegi przełajowe

Biegi przełajowe2 

Dni poezji śpiewanej

Zajęcia biblioterapeutyczne

VII Wojewódzki Przegląd Twórczości w Języku Niemieckim

78 rocznica zbrodni katyńskiej

Test coopera

Orzeł Biały

Wiosenny Turniej Szachowy dla Gimnazjalistów

Zakończenie roku szkolnego dla maturzystów

Orzeł Biały Nasza Duma

Goście z Włoch

 

 

O PROJEKCIE

Projekt „Nauka i technologia dla żywności”

Informacje podstawowe:
Projekt realizowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego oraz z budżetu Państwa pod nadzorem Ośrodka Rozwoju Edukacji w ramach Priorytetu III Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki – Wysoka jakość systemu oświaty, działanie 3.3 – Poprawa jakości kształcenia, poddziałanie 3.3.4 – Modernizacja treści i metod kształcenia – projekty konkursowe.

Okres realizacji:
01.07.2014 – 31.10.2015

Partnerstwo dwóch podmiotów:

Cel i zakres projektu:
Celem projektu jest podniesienie do 2015r. jakości nauczania przedmiotów matematyczno-przyrodniczych poprzez wypracowanie i wdrożenie w minimum 9 szkołach interdyscyplinarnych programów nauczania.

 

Zespół nauczycieli odpowiedzialnych za prowadzenie projektu:

mgr Beata Kuszewska

mgr Jolanta Jaszczak

mgr Urszula Pacura

mgr Urszula Dziekan

 

Zespół uczniów:

IA

Aleksandra Błachnio

Justyna Maciejczyk

IB

Patrycja Czapor

Michał Czarny

Aleksandra Kałuzińska

Urszula Kawalec

Ewelina Ondycz

Weronika Skwarek

Roksana Wypart

Paulina Zaskórska

Nicola Czechowicz

2A

Olga Urban

Łukasz Oleśniewicz

Julianna Wieczorek

2SW

Konrad Jeżak

2B

Beata Chrapczyńska

Mateusz Bieganowski

Roksana Fortuniak

Natalia Mirek

Ada Owczarek

Natalia Tomal

Dagmara Wójcikowska

Wiktoria Świątek

 

PROJEKTY BADAWCZE:

1. CHEMICZNE I SPEKTROSKOPOWE METODY ANALIZY CHOLESTEROLU- ZWIĄZKU O DUŻYM ZNACZENIU BIOLOGICZNYM.

2. MIKROSKOP JAKO PODSTAWOWE NARZĘDZIE DO OBSERWACJI DROBNOUSTROJÓW?

3. WODA

4 .BAKTERIE I ICH ROLA W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI

5.DWULICOWE GRZYBY,CZYLI DROŻDŻE I PLEŚNIE W ŻYWNOŚCI.

6. SPEKTROSKOPIA W PODCZERWIENI JAKO NARZĘDZIE BADAŃ PRODUKTÓW BIOLOGICZNYCH I ŻYWNOŚCIOWYCH.

7. SKUTECZNOŚĆ DEZYNFEKCJI I STERYLIZACJI W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI.

8. CZY WIEMY, CO MOŻE ZROBIĆ ŚWIATŁO?

 

OKRES REALIZACJI 01.09.2015r.- 30.06.2016r.

 

Zespół uczniów: klasa 1A-

Michał Rutkowski, Dominik Zawadzki, Urszula Pogłud, Julia Chwał, Maria Uryga, Hajdaniuk, Klaudia Ochędzan, Dominika Weber, Filip Gawroński, Mateusz Klucznik, Patrycja Kanecka, Michał Konefał,  Natalia Szablewska, Sandra Ścisłowicz, Marwa Dahche, Barbara Buszewska, Kornelia Dubik, Sylwia Walkowska, Karolina Barczyk, Zuzanna Kowalczyk,Natalia Ciechańska

klasa 1S- Nicola Czechowicz, Ewa Motała, Aleksandra Grabowska.

 

1. SZKOLNY PROJEKT BADAWCZY:

"JEŚĆ ZDROWO, SMACZNIE I Z PRZYJEMNOŚCIĄ"

 

 

 

 

 

 2."ZDROWIE I URODA UKRYTE W OWOCACH I WARZYWACH"

 3. ZIELONE, CZERWONE , DLACZEGO?

  4.CZY WIEM -CO PIJĘ?

 

ZAJĘCIA NA UNIWERSYTECIE  PRZYRODNICZYM 2015/16

Zastosowanie różnych technik kulinarnych do sporządzania potraw mącznych-warsztaty

Zasady żywienia młodzieży – współczesne pogląd-wykład

Wykrywanie i identyfikacja syntetycznych barwników w produktach spożywczych-ćwiczenia laboratoryjnene

Wpływ jakości i formy surowca na jakość i wydajność potraw-warsztaty

Oznaczenie wartości energetycznej produktów spożywczych metodą Rozentala- ćwiczenia laboratoryjne

Trawienie i fizjologia – oznaczenie aktywności amylazy ślinowej- ćwiczenia laboratoryjne

Rola przypraw w produkcji potraw.wykład

Diety alternatywne- wykład

 

 

 

[ Cookies - info ]Oprogramowanie CMS: DragoN-NogarD © ( www: http://nogard.pl )